KuusevõrsenapsFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
28. aprill 2015, 05:07

Kuusevõrsenaps

Noore rohelise kuusevõrsega naps jääb kaunilt heleroheline. Seda on pidulikus peolauas hea pakkuda kevadiselt värske ja maitsva aperitiivina.

Koostisosad
300 g Noored kuusevõrsed
200 g Suhkur
0.75 l Viin

Valmistamine
0.8 l
Pane võrsed, suhkur ja viin kaanega purki ja lase nädal seista. Kauem seistes tuleb napsile tugevam kuusemaitse.
HEA TEADA!
Kui soovid valmistada köhavastast tinktuuri, täida tume pudel kuusevõrsetega ja kalla peale viin. Hea on siin lausa kange, 80kraadine viin. Hoia pimedas kapis. Rahvameditsiinis on kuusevõrsed tuntud rögalahtistava
ja antibiootilise toime poolest. Kevadised kuusevõrsed toimivad virgutavalt ja tugevdavalt, kiirendavad
vereringet.