Kiirpuder toortatrastFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
13. aprill 2015, 03:07

Kiirpuder toortatrast

Puder valmib lihtsalt ja kiirelt. Tatras säilib sellisel moel valmistamisel rohkem vitamiine. Sobib hästi, kui pole pliiti, vaid ainult vee keetmise võimalus (näiteks reisil, pikemal autosõidul jne). Lisandiks sobib hästi ka kuivatatud metsaseentest jahu.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
20 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
1.5 dl Toortatra peentang
1 spl Külmpressoliiviõli või sulavõi
Maitseained
Soovi korral (öko) puljongikuubik
50 g Konserveeritud tuunikala või lõhe

Valmistamine
1. Puista tangud supitaldrikusse või kaussi ning vala peale nii palju keevat vett, et seda oleks umbes 2 cm üle tatra pinna.
2. Lisa maitse järgi soola, oliiviõli või sulavõid.
3. Kata kauss kaane või taldrikuga ja lase seista 10‒20 minutit. Koos keeva veega võib lisada kala- või köögiviljapuljongikuubikuid.
4. Valmis pudrule lisa soovi korral konserveeritud kala või seenejahu.