Kevadised kuklid võis praetud spinati, külmsuitsulõhe ja “kadunud munaga”Foto: Sandra Urvak
Hommikusöögi retseptid
6. aprill 2015, 02:07

Kevadised kuklid võis praetud spinati, külmsuitsulõhe ja “kadunud munaga”

Selle roaga saad üllatada munadepüha hommikul oma peret või sõpru. See näeb efektne välja ja maitseb niinii hästi. Samas on valmistamine imelihtne ja kiire.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Kukkel
100 g Värske spinat
2 viilu Külmsuitsulõhe
Murulauk
Sool
Must pipar
Muna 2
1 spl Valge veini äädikas

Valmistamine
1. Lase 1,5 l vett potis keema. Lisa äädikas ja natuke soola. Löö muna espressotassi või muusse väiksesse anumasse. Sega vett lusikaga, nii et tekiks keeris. Kalla muna keerisesse ja lase veel muna vormida. Kui esimene muna on juba pisut vormi võtnud, lisa samamoodi teine muna. Tuli hoia keskmisel tugevusel. Keeda mune 4–5 minutit, siis jääb munakollane parajalt vedel. Aseta munad majapidamispaberile nõrguma.
2. Sel ajal kuumuta pann ja lisa tükike võid. Lõika kuklid keskelt pooleks ja rösti pannil igalt küljelt kaunilt kuldseks. Aseta kuklid kõrvale, lisa pannile veel 1 sl võid ja spinat.
3. Kuumuta, kuni spinat on närbunud, aga ilus roheline. Maitsesta soolaga. Aseta kukli alumine pool taldrikule, lisa kummalegi kuklile spinat, viilakas külmsuitsulõhet ja tõsta peale “kadunud muna”. Maitsesta pipra, hakitud murulaugu ja tilga oliiviõliga.