Luksuslik õunakook valge šokolaadigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. aprill 2015, 01:02

Luksuslik õunakook valge šokolaadiga

Küpseta kook võimaluse korral valmis päev varem, nii maitseb see serveerides kõige paremini. Lisandiks sobib hästi Türgi jogurtiga segatud vahukoor.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
200 g Valge šokolaad
175 g Toasoe või
1 dl Suhkur
4 tk Muna
1 dl Piim
1.5 dl Kaerahelbed (täistera)
0.5 tl Sool
1.5 dl Nisujahu
2 tl Jahvatatud kardemon
1.5 tl Küpsetuspulber
2 tk Hapu õun
Tuhksuhkur kaunistamiseks
SERVEERIMISEKS
Vahustatud rõõsk koor 35% ja Türgi jogurt (1:1)
Vanillsuhkur maitsestamiseks

Valmistamine
1. Haki šokolaad ja sulata veevannil. Eralda munakollased -valgetest.
2. Vahusta toasoe või suhkruga siidjaks. Siis vahusta ükshaaval hulka munakollased. Lisa ka piim, šokolaad, kaerahelbed ja sool. Sega jahu kardemoni ja küpsetuspulbriga ning sõelu tainasse. Sega tainas ühtlaseks.
3. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse.
4. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika õhukesteks sektoriteks.
5. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Vajuta õunasektorid tainasse.
6. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on küps. Lase koogil enne serveerimisalusele tõstmist korralikult jahtuda. Sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri vahukoore-jogurtivahuga.