JogurtitoorjuustFoto: Jaan Heinmaa
Lia Virkus 30. märts 2015 02:12
Lähis-Idast pärinev igivana toorjuust, mis maitseb hõrgult ja on lihtne valmistada. Naudi hea oliiviõli, pistaatsiapähklite ja ürtidega.

Koostisosad
500 ml Türgi või Kreeka jogurt
0.75 tl Sool
Oliiviõli
Pistaatsiapähklid
Värske estragon või ürt
1 tk Küüslauguküüs soovi korral

Valmistamine
1. Maitsesta jogurt soolaga, tõsta lusikaga marliga vooderdatud sõelale kausi peal ja jäta ööpäevaks külmkappi nõrguma. Kata pealt kinni.
2. Serveerides sega soovi korral hulka 1 purustatud küüslauguküüs. Kummuta jogurtijuust taldrikule, vajuta keskele süvend ja nirista oliiviõli peale.
3. Puista juustule tükeldatud pistaatsiapähkleid ja hakitud värskeid ürdilehti. Naudi värske ciabattaga.