Kalatoitude retseptid

Küüslaugused räimepihvid köögiviljasalati ja jogurtikastmega 

Britt Paju , 23. märts 2015, 04:42
Küüslaugused räimepihvidFoto: Britt Paju

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Hakitud küüslauguküüs
70 g Hakitud porru
Värske till
2 tk Muna
Sool
Must pipar
Või ja õli praadimiseks
0.5 kg Räimefilee
1.5 dl Rukkijahu
SALAT
250 g Punane kapsas
2 tk Porgand
50 g Porru
50 g Suvikõrvits
Paprika
Peedilehed või rukola
KASTE
4 spl Külmpressitud oliivi- või rapsiõli
2 spl Sidrunimahl
1 tl Mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta pannil porrut ja küüslauku paar minutit väheses õlis. Lao pooled räimefileedest küpsetuspaberile, nahk allpool. Maitsesta ja tõsta peale porru-küüslaugusegu ning viska sekka mõni tillioks. Laota peale teine osa fileedest, jättes nahaosa seekord peale.
2 Vajuta räimepooled kergelt kokku ja kasta munasegusse. Seejärel keeruta rukkijahus. Prae räimepihvid pannil või ja õli segus kuldpruuniks.
3. Juurde sobib maitsestamata jogurtist kaste, mis maitsestatud soola, tilli, vähese sinepi ja mädarõikaga mädarõikaga. I-le täpiks lisa sortsuke head külmpressõli.
4. Riivi või haki kõik koostisained peale peedilehtede või rukola. Sega kokku kaste ja vala köögiviljadele. Lase 10 minutit marineeruda. Lõpuks sega hulka salatilehed ja serveeri.