Koostisosad
2.5 dl Kinoa
5 dl Vesi
Sool
2 tk Keskmine keedetud peet
2 dl Keedetud või konserveeritud oad
1 tk Fenkol
1 pott Münt
KASTE
3 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
3 spl Külmpressitud oliiviõli
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa rohke veega pestud kinoa ja sool. Kuumuta keemiseni, vähenda kuumust
miinimumini ja lase 15 minutit kaane all haududa. Kui kinoa on kogu vee sisse tõmmanud, vala see vaagnale jahtuma.
2. Samal ajal tükelda peet ja fenkol (või varsseller) kuubikuteks, sega jahtunud kinoa, ubade ja hakitud mündiga.
3. Mõõda kastme koostisosad klaaspurki. Loksuta kaane all korralikult segamini. Vala kaste salatile, sega hästi läbi ja lase salatil võimalusel pool tundi maitsestuda. Kaunista mündilehtedega.
Kommentaarid (0)