Lõhe-kartulikotletid tartar-kastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
9. märts 2015, 03:37

Lõhe-kartulikotletid tartar-kastmega

Lihtne ja soodne, aga maitseb luksuslikult. Poest leiad lõhest või valgest kalast hakkmassi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 30 minutit külmkapis

Koostisosad
1 kg Külmutatud lõhemass (või valge kalamass)
300 g Keedetud kartulid
2 spl Majonees
Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
Petersell
Murulauk
Sool
Must pipar
Riivsai (paneerimiseks)
Õli (praadimiseks)
KASTE
1.5 dl Majonees
1 dl Creme fraiche'i
1 tl Mädarõigas
1 tl Sinep
1 dl Kapparid
1 tk Väike sibul
Petersellilehed

Valmistamine
1. Sulata kalamass. Tambi kartulid pudruks ja sega hulka koos majoneesi, sidrunikoore ja hakitud maitserohelisega. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Vormi kotletid, paneeri riivsaias ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
2. Valmista kaste: sega majonees ja creme fraiche, sega mädarõigas ja sinep, lisa tükeldatud kapparid, peeneks hakitud sibul ja hakitud petersell.
3. Sega läbi. Prae kotlette pannil õlis keskmisel kuumusel kummaltki poolt 5–7 minutit.
Serveeri kastmega.