Vahemerelik kalasupp küüslaugusaiaga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
2 spl Oliiviõli
1 tk Suur sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Punane tšillikaun
2 spl Tomatipüree
1 kg Tomatid
2 dl Valge vein
5 dl Kalapuljong
Apelsinikoor
700 g Merikeele filee
300 g Kooritud krevetid
Sool
KÜÜSLAUGUSAIAD
1 tk Ciabatta
5 spl Oliiviõli
Valmistamine
1. Kuumuta õli kastruli põhjas, lisa sibulaviilud ja kuumuta neid nõrgal kuumusel 5 minutit, kuni pehmenevad. Sega hulka küüslauguviilud ja hakitud tšilli ning hauta paar minutit. Lisa tomatipüree ja tükeldatud tomatid.
2. Suurenda kuumust ja lase keeda 10–15 minutit, aeg-ajalt sega. Vala potti vein ja keeda 10 minutit, kuni enamjagu sellest ära keeb. Lisa kalapuljong ja 2–3 riba apelsinikoort.
3. Lõika kalafilee tükkideks ja kuumuta nõrgal tulel 5 minutit. Lisa krevetid ja kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Raputa peale hakitud peterselli.
4. Küüslaugusaiad: nirista saiaviiludele õli ja küpseta need pannil või ahjus krõbedaks ja kuldpruuniks. Hõõru poolitatud küüslauguküünega.
Kommentaarid (0)