Vahemerelik kalasupp küüslaugusaiagaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
9. märts 2015, 02:06

Vahemerelik kalasupp küüslaugusaiaga

Kala ja krevettidega supp pakub vürtsist elamust. Tiheda lihaga kala ja õrnad krevetid on supi sisse sobiv komplekt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
1 tk Suur sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Punane tšillikaun
2 spl Tomatipüree
1 kg Tomatid
2 dl Valge vein
5 dl Kalapuljong
Apelsinikoor
700 g Merikeele filee
300 g Kooritud krevetid
Sool
KÜÜSLAUGUSAIAD
1 tk Ciabatta
5 spl Oliiviõli

Valmistamine
1. Kuumuta õli kastruli põhjas, lisa sibulaviilud ja kuumuta neid nõrgal kuumusel 5 minutit, kuni pehmenevad. Sega hulka küüslauguviilud ja hakitud tšilli ning hauta paar minutit. Lisa tomatipüree ja tükeldatud tomatid.
2. Suurenda kuumust ja lase keeda 10–15 minutit, aeg-ajalt sega. Vala potti vein ja keeda 10 minutit, kuni enamjagu sellest ära keeb. Lisa kalapuljong ja 2–3 riba apelsinikoort.
3. Lõika kalafilee tükkideks ja kuumuta nõrgal tulel 5 minutit. Lisa krevetid ja kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Raputa peale hakitud peterselli.
4. Küüslaugusaiad: nirista saiaviiludele õli ja küpseta need pannil või ahjus krõbedaks ja kuldpruuniks. Hõõru poolitatud küüslauguküünega.