KanasüdameporgandipadaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
26. veebruar 2015, 08:45

Kanasüdame-porgandipada

Lihtne ja odav roog, mis maitseb sama hästi nii riisi, kartuli kui ka pastaga, aga ka niisama. Viimasel puhul lisa pisut rohkem porgandeid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kanasüdamed
1 tk Suur sibul
Õli (praadimiseks)
Sool
Must pipar
Paprika
4 dl Kohvikoor
400 g Külmutatud miniporgandid
Maitseroheline

Valmistamine
1. Lõika kanasüdamed pikuti pooleks. Haki sibul peenteks kuubikuteks.
2. Kuumuta ahjupotis õli ning prae südametükke, kuni vesi eraldub ja liha hakkab pruunistuma. Lisa sibul ja prae, kuni sibul on klaasjas. Maitsesta soola, pipra ja jahvatatud paprikaga.
3. Vala peale kohvikoor ja lase keema tõusta. Hauta vaiksel tulel 10–15 minutit ning lisa siis sulatatud porgandid.
4. Maitsesta vajadusel veel soolaga ja lase roal podiseda 10 minutit.
Serveerimisel puista üle hakitud maitserohelisega.