Mascarponekartulipuder
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 kg Kartulid
125 ml Täispiim
3 spl Mascarpone (toatemperatuuril)
1 tl Meresoolahelbed
1.5 spl Riivitud Parmesan
1 tl Valge trühvli pasta või valge trühvli või
Valmistamine
1. Pane koorimata kartulitükid aurutisse, tõsta see vähese keeva vee kohale ning auruta pehmeks – see peaks võtma umbes 20 minutit. Vähene vesi ei jõua selle ajaga täiesti ära keeda ja kartulid ei saa ka liiga märjaks.
2. Tõsta auruti potist välja ja vala vesi ära. Pane keedetud kartulitega täidetud auruti tagasi kuiva ja kuuma poti kohale ning lase neil 10 minutit ilma kaaneta taheneda. Seejärel soojenda piim, kuid ära lase sel keema tõusta, ning sega juurde mascarpone ja sool.
3. Püreesta kartulid läbi pressi sooja piima sisse ja klopi püree puulusikaga õhuliseks. Kui püree on ühtlane, klopi juurde Parmesan ja valge trühvli pasta või trühvlivõi. Trühvliõli kasutades lisa ettevaatlikult vaid tilgake-paar. Et tegemist on maitsva roaga, võid aga sööma asudes ettevaatuse põõsasse visata.
Kommentaarid (0)