Gruusia köök

Tšahhobili 

Lia Virkus, 26. veebruar 2015, 01:13
Tšahhobili Jaan Heinmaa
See on gruusiapäraselt valmistatud linnuliharaguu tomatikastmes, kuhu sobib hästi part, kana, kalkun või hani. Vastavalt maitsele lisa tulist adžikat rohkem või vähem. Siia sobib hästi ka hmeli-suneli vürtsisegu, mida leiad näiteks Piprapoest, aga saad läbi ka ilma selleta.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1.6 kg Kanaliha
2 spl Õli (praadimiseks)
3 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane paprika
1 tk Porgand
4 dl Puljong
3 spl Tomatipüree
1 tl Adžika
2 spl Veiniäädikas
2 tk Loorberileht
1 pott Värske koriander
1 pott Värske basiilik
Hmeli-suneli vürtsisegu

Valmistamine
1. Tükelda part või kana suuremateks tükkideks, pruunista õlis ja maitsesta soolaga.Tõsta malmpotti. Lisa õhukeselt viilutatud sibulad.
2. Riivi porgand jämeda riiviga, tükelda paprika ja pane koos loorberiga potti. Vala juurde puljong, kata kaanega ja hauta 40 minutit (võib ka ahjus 175 kraadi juures).
3. Lisa tomatipasta, adžika, veiniäädikas ja kuumuta veel 10–20 minutit. Lülita pliit või ahi välja, lisa hakitud ürdid ja pressitud küüslauguküüned ning lase kaane all veel mõned minutid haududa.
Serveeri keedetud riisiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee