Porgandi-brokoli plaadipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
23. veebruar 2015, 03:15

Porgandi-brokoli plaadipirukas

Rosmariinimaitselised porgandid ja brokoli maitsevad juustusel lehttainapõhjal imehästi! Lausa nii hästi, et ka porgandit võõristavad lapsed söövad rõõmsalt kirjut plaadipirukat isukalt.

Koostisosad
0.5 kg Pärmi-lehttainas
500 g Brokoli
500 g Porgand
200 g Riivjuust
MAITSEÕLI
0.5 dl Heamaitseline õli
2 tk Küüslauguküüs
2 tl Kuivatatud rosmariin
1 tk Suur mugulsibul
1 tl Sool

Valmistamine
1. Kõigepealt valmista maitseõli. Selleks puhasta ja haki peeneks küüslauguküüned ja sibul. Lisa õli, sool ja kuivatatud rosmariin ning sega läbi.
2. Koori porgandid ja lõika õhukesteks viiludeks. Eralda brokoliõisikud. Vala maitseõli porganditele-brokolile ja lase 30 minutit toasoojas maitsestuda.
3. Rulli pärmi-lehttainas küpsetuspaberil ahjuplaadi suuruseks ja tõsta koos paberiga plaadile. Puista tainale riivjuust ja kata ühtlaselt porgandi-brokoliseguga.
4. Küpseta pirukat 225-kraadise ahju keskosas 15 minutit. Siis alanda kuumus 200 kraadini ja küpseta veel 10 minutit.
5. Lase enne serveerimist umbes 10 minutit jahtuda, siis on pirukat lihtsam lahti lõigata.