Vürtsine ingverikanaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
23. veebruar 2015, 04:24

Vürtsikas ingverikana

Vürtsine idamaa roog on meie külmas talves igati omal kohal. Tšilli ja ingver, küüslauk ja kurkum – kõik need soojaandvad ja tervist turgutavad ained aitavad organismil karmil ajal hakkama saada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 2 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
1 kg Broileri kintsuliha (kondita)
1.5 cm Ingverijupp
4 tk Küüslauguküüs
1 tl Tšillipulber
2 spl Õli
2 tk Sibul
1 tl Kurkum
4 dl Kookospiim
1 tk Punane tšillikaun
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Kanapuljong (vajadusel)
Koriandrilehed

Valmistamine
1. Lõika kana kintsuliha 2 –3 cm tükkideks ja pane kaussi. Haki ingver ja küüslauk hästi peeneks ja lisa kanale. Lisa tšillipulber, pool hakitud koriandrilehtedest, laimimahl ja õli. Sega läbi ja pane vähemalt paariks tunniks seisma, aga võid ka juba eelmisel õhtul valmis teha.
2. Haki sibulad hästi peeneks. Kuumuta ülejäänud õli pannil, lisa sibul ja kuumuta 7–8 minutit mõõdukal kuumusel. Sega hulka kurkum ja kuumuta veel 1 minut.
3. Tõsta pannile kanatükid koos marinaadiga ja prae, kuni kana igast küljest pruunistub. Vala pannile kookospiim ja lisa peeneks hakitud tšilli. Kata pann kaanega ja kuumuta 20 minutit, kuni kana on pehme.
4. Maitsesta soola ja laimimahlaga, sega hulka ülejäänud koriandrilehed. Kui kaste on liiga paks, lisa veidi vett või puljongit ja kuumuta läbi. Serveeri riisiga.