HatšapuriFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
19. jaanuar 2015, 02:29

Hatšapuri

Äsja ahjust tulnud gruusia leib rohke juustu ja rohelise sibula täidisega on vastupandamatu ja muidugi ka üsna rammus.

Koostisosad
2 dl Piim
25 g Pärm
1.5 spl Suhkur
7 dl Nisujahu
100 g Või
800 g Sulguni juust
50 g Roheline sibul
1 tk Muna
Sulavõi (määrimiseks)

Valmistamine
1. Kuumuta piim käesoojaks ja sulata selles pärm. Sega hulka 1 tl suhkrut, kata kauss rätikuga ja jäta 10 minutiks sooja kohta seisma.
2. Sõtku hulka jahu, ülejäänud suhkur ja toasoe või. Sõtku elastseks tainaks. Määri tainakauss õliga, pane tainas kaussi ja keera nii, et see oleks igalt poolt õliga koos.
3. Kata rätikuga ja lase kerkida kahekordseks, see võtab aega 1–1,5 tundi. Suru tainas alla ja lase taas kahekordseks kerkida, 40–45 minutit.
4. Riivi juust ja haki sibul. Tõsta peotäis juustu kõrvale, sega ülejäänu hulka hakitud roheline sibul ja muna.
5. Tõsta kerkinud tainas jahusele lauale, jaga kaheks ja suru käega mõlemad tainapooled lapikuteks ketasteks. Tõsta ketaste keskele juustusegu, nii et ääred jäävad vabaks. Tõsta ääred täidise peale keskele ja suru kokku. Patsuta uuesti tainas lapikuks ja lase 10 minutit seista.
6. Suru tainas keskelt madalamaks, määri sulavõiga ja riputa peale kõrvaletõstetud juust.
7. Küpseta 180-kraadises ahjus 25–30 minutit.