Küpsetised

Kohupiima-muretainakook 

Angelica Udeküll, 19. jaanuar 2015, 02:32
Kohupiima-muretainakookFoto: Daisy Lappard

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Muretainas
500 g Magus kohupiim
1 tk Muna
1 spl Suhkur
2 spl Hapukoor
1 spl Kartulitärklis
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 tk Muna pintseldamiseks

Valmistamine
1. Jaga muretainas kahte ossa – 350 grammi põhjaks ja 150 grammi katteks.
2. Klopi muna suhkruga kergelt lahti.
3. Sega kohupiima hulka muna, hapukoor, tärklis ja riivitud sidrunikoor.
4. Vooderda koogivorm muretainaga nii, et ka vormi ääred on tainaga kaetud.
5. Vala põhjale kohupiimamass.
6. Ülejäänud tainas (150 grammi) rulli õhukeseks ja lõika peenikesteks ribadeks.
7. Kata kohupiim pealt ribadega, neid üksteisega põimides.
8. Klopi lahti teine muna ja pintselda sellega tainaribad.
9. Küpseta kooki 200kraadises ahjus 35 minutit.
10. Enne serveerimist lase koogil n-ö maha rahuneda ehk taheneda.
HEA TEADA!
* Võid valmistada koogi ka ricotta’st.
* Kui kasutad maitsestamata, st mittemagusat kohupiima, suurenda suhkrukogust.
* Võid kasutada koogis ka rosinatega kohupiima või ise rosinaid lisada. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee