Hapupiimakeeks suhkruglasuuriga
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
125 g Toasoe või või margariin
2.5 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 tk Muna
3.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sooda
0.5 tl Küpsetuspulber
2.5 dl Hapupiim
GLASUUR
3 dl Maitsestatud tuhksuhkur
2.5 spl Vesi
VORMI JAOKS
Või
Riivsai
Valmistamine
1. Vahusta toasoe rasvaine tavalise ja vanillsuhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad.
2. Sega omavahel kuivad ained ja lisa vaheldumisi hapupiimaga võivahule. Sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud kaheliitrisse keeksivormi.
3. Küpseta ahjus 175° juures 30–35 minutit. Keeks on valmis, kui see lööb vormi servadest lahti ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase sel vormis jahtuda 15–20 minutit.
4. Kummuta välja ja lase vormi all lõplikult jahtuda. Sega kokku glasuur ja nirista keeksile.
Kommentaarid (0)