Paneeritud seakaelakarbonaadFoto: Jaan Heinmaa
9. veebruar 2015, 04:55
Paneeritud seakarbonaad
Serveeri seakarbonaadi prae-, keedu- või ahjukartulite ja hapukapsaga. Samuti sobivad lisandiks hautatud aedvili ja hapukurk.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 tk Muna
0.5 dl Piim
1 dl Riivsai
2 spl Või või rasv
Sool
Must pipar
800 g Seakarbonaad (kondiga)
Valmistamine
1. Lõika seakarbonaadist 1,5–2 cm laiused lõigud, millest igaühe külge jääb ribikonditükk.
2. Puhasta kondiots kelmest ja vasarda liha kergelt (nii et see jääb sõrmepaksune). Vormi lihatükid ovaalseks, maitsesta soola-pipraga.
3. Kasta muna-piimasegusse, veereta riivsaias ja prae kuumas rasvas helepruuniks.
4. Pane soovi korral ahju 200° juurde 5–10 minutiks järelküpsema.
5. Vala enne lauale andmist praerasvaga üle.
Kommentaarid (0)