Paneeritud seakaelakarbonaadFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
9. veebruar 2015, 04:55

Paneeritud seakarbonaad

Serveeri seakarbonaadi prae-, keedu- või ahjukartulite ja hapukapsaga. Samuti sobivad lisandiks hautatud aedvili ja hapukurk.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Muna
0.5 dl Piim
1 dl Riivsai
2 spl Või või rasv
Sool
Must pipar
800 g Seakarbonaad (kondiga)

Valmistamine
1. Lõika seakarbonaadist 1,5–2 cm laiused lõigud, millest igaühe külge jääb ribikonditükk.
2. Puhasta kondiots kelmest ja vasarda liha kergelt (nii et see jääb sõrmepaksune). Vormi lihatükid ovaalseks, maitsesta soola-pipraga.
3. Kasta muna-piimasegusse, veereta riivsaias ja prae kuumas rasvas helepruuniks.
4. Pane soovi korral ahju 200° juurde 5–10 minutiks järelküpsema.
5. Vala enne lauale andmist praerasvaga üle.