Eesti köök

Hernesupp 

Lia Virkus, 26. jaanuar 2015, 03:42
Hernesupp Jaan Heinmaa
Maitsev talvine argiroog, mida on ka üsna lihtne valmistada. Parima tulemuse saad suppi suitsuseajalgadega keetes, ent mugavaim on tarvitada sinki. Varu supi tegemiseks paar tundi ja leota kuivatatud herneid üle öö.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 dl Kuivatatud herned
2 l Vesi
2 tk Suitsuseajalg (või 300-400g suitsusinki)
1 dl Odrakruubid
2 tk Sibul
2 tk Loorberileht
Sool

Valmistamine
1. Pane herned 1 l veega üheks ööks likku. Vala leotusvesi ära ja pane herned koos 2 l puhta vee, seajalgade, tangude, hakitud sibulate ja loorberilehtedega potti.
2. Keeda 1,5 tundi või kuni herned on pehmed, vajadusel lisa vahepeal vett.
3. Võta seajalad välja. Lõika liha tükkideks ja pane supi sisse tagasi (või lisa nüüd singikuubikud).
4. Keeda 10–15 minutit. Maitsesta vajadusel veel soolaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee