Tom yum goong ehk vürtsikas supp krevettidegaFoto: Mari-Liis Ilover
Gluteenivabad retseptid
5. jaanuar 2015, 05:34

Tom yum goong ehk vürtsikas supp krevettidega

Tom yum goong, üks kahest tuntumast Tai supist, on terav ja särtsakas. Reguleeri tšillikaunte ja -pasta kogust vastavalt oma maitsele ja treenitusele. Alusta mahedamast versioonist ning järgmistel valmistamiskordadel üllatud, kuidas tšilli kogus muudkui suureneb ja suureneb...

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sidrunhein
3 tk Tomat
3 tk Väike šalottsibul
2 tk Tšillikaun
10 tk Šampinjon
750 ml Kanapuljong
3 tk Suur kuivatatud galangiviil
5 tk Kuivatatud kahvrilaimileht
2 spl Punane tšillipasta
1 tl Suhkur
12 tk Puhastatud hiidkrevett
0.5 dl Kookospiim
3 spl Laimimahl
3 tl Kalakaste
Värske koriander

Valmistamine
1. Eemalda sidrunheinalt roheline varreosa ja valgelt osalt välimine kiht. Haki puhastatud osa diagonaalis õhukesteks viiludeks.
2. Tükelda tomatid neljaks sektoriks. Eemalda seemneosa (seda supis vaja ei lähe). Tükelda viljaliha kuubikuteks.
3. Haki sibulad, lõika tšillikaun(ad) viiludeks. Viiluta šampinjonid.
4. Kuumuta puljong keema.
5. Tõsta sisse galangal, kahvrilaimi lehed ja hakitud sidrunhein. Ka rohelise osa võid maitsestamiseks potti lisada. Keeda 15 minutit.
6. Lisa tšillipasta, suhkur, tomatid, sibulad, tšillitükid ja seened. Keeda 5 minutit.
7. Tõsta supisse krevetid (kui kasutad külmutatuid, ei ole vaja neid eelnevalt sulatada) ja kookospiim. Kuumuta läbi.
8. Maitsesta supp laimimahla ja kalakastmega. Serveerimisel lisa värsket koriandrit.