Tom yum goong ehk vürtsikas supp krevettidega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 tk Sidrunhein
3 tk Tomat
3 tk Väike šalottsibul
2 tk Tšillikaun
10 tk Šampinjon
750 ml Kanapuljong
3 tk Suur kuivatatud galangiviil
5 tk Kuivatatud kahvrilaimileht
2 spl Punane tšillipasta
1 tl Suhkur
12 tk Puhastatud hiidkrevett
0.5 dl Kookospiim
3 spl Laimimahl
3 tl Kalakaste
Värske koriander
Valmistamine
1. Eemalda sidrunheinalt roheline varreosa ja valgelt osalt välimine kiht. Haki puhastatud osa diagonaalis õhukesteks viiludeks.
2. Tükelda tomatid neljaks sektoriks. Eemalda seemneosa (seda supis vaja ei lähe). Tükelda viljaliha kuubikuteks.
3. Haki sibulad, lõika tšillikaun(ad) viiludeks. Viiluta šampinjonid.
4. Kuumuta puljong keema.
5. Tõsta sisse galangal, kahvrilaimi lehed ja hakitud sidrunhein. Ka rohelise osa võid maitsestamiseks potti lisada. Keeda 15 minutit.
6. Lisa tšillipasta, suhkur, tomatid, sibulad, tšillitükid ja seened. Keeda 5 minutit.
7. Tõsta supisse krevetid (kui kasutad külmutatuid, ei ole vaja neid eelnevalt sulatada) ja kookospiim. Kuumuta läbi.
8. Maitsesta supp laimimahla ja kalakastmega. Serveerimisel lisa värsket koriandrit.
Kommentaarid (0)