Gluteenivabad retseptid

Tom kha gai ehk kana-kookospiimasupp 

Mari-Liis Ilover, 5. jaanuar 2015, 06:07
Tom kha gai ehk kana-kookospiimasuppFoto: Mari-Liis Ilover
Kookospiimasupp on kreemjas ja mahe. Tom kha tähendab kalganisuppi, seega võimalikult originaalilähedaseks tulemuseks kasuta kindlasti galangalit (suure kalganirohu juurt). Valmis supi maitse peaks olema tasakaalustatud, selles leidub nii haput (laimimahl), magusat (kookospiim) kui ka soolast (kalakaste).

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Kanafilee
3 tk Šalottsibul
8 tk Šampinjon
400 ml Kanapuljong
400 ml Kookospiim
6 tk Kuivatatud kahvrilaimi lehed
1 tk Tšillikaun
3 spl Laimimahl
3 spl Kalakaste
Värske koriander
6 õhukest viilu Kuivatatud galangal
1 vars Sidrunhein

Valmistamine
1. Lõika kanafilee ribadeks, viiluta seened. Haki sibul.
2. Eemalda sidrunheinalt roheline varreosa ja valgelt osalt välimine kõva kiht. Haki puhastatud osa diagonaalis õhukesteks viiludeks.
2. Vala potti kanapuljong ja kookospiim. Kuumuta tugevalt keema.
3. Lisa sidrunhein (ka roheline varreosa), galangal ja kahvrilaimi lehed. Keeda 10 minutit.
4. Lisa kana, seened, sibul ning viilutatud tšillikaun. Keeda veel 10 minutit, kuni kana on pehme.
5. Maitsesta supp laimimahla ja kalakastmega. Puista serveerimisel peale koriandrilehti.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee