Tom kha gai ehk kana-kookospiimasupp
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 tk Kanafilee
3 tk Šalottsibul
8 tk Šampinjon
400 ml Kanapuljong
400 ml Kookospiim
6 tk Kuivatatud kahvrilaimi lehed
1 tk Tšillikaun
3 spl Laimimahl
3 spl Kalakaste
Värske koriander
6 õhukest viilu Kuivatatud galangal
1 vars Sidrunhein
Valmistamine
1. Lõika kanafilee ribadeks, viiluta seened. Haki sibul.
2. Eemalda sidrunheinalt roheline varreosa ja valgelt osalt välimine kõva kiht. Haki puhastatud osa diagonaalis õhukesteks viiludeks.
2. Vala potti kanapuljong ja kookospiim. Kuumuta tugevalt keema.
3. Lisa sidrunhein (ka roheline varreosa), galangal ja kahvrilaimi lehed. Keeda 10 minutit.
4. Lisa kana, seened, sibul ning viilutatud tšillikaun. Keeda veel 10 minutit, kuni kana on pehme.
5. Maitsesta supp laimimahla ja kalakastmega. Puista serveerimisel peale koriandrilehti.
Kommentaarid (0)