Tomati-hakkliharaguuFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
5. jaanuar 2015, 04:51

Tomati-hakkliharaguu

Serveeri pikalt pliidil podisevat hakkliharaguud koos meelepäraste makaronidega. Valmiskeedetud kaste säilib külmas kaks ööpäeva. Võid pool kastmest serveerida ka kohe ja pool ära kasutada paari päeva pärast, valmistades sellest kartulipudruga vormiroa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Veisehakkliha
800 g Purustatud tomatid
2 dl Piim
2 dl Valge vein või puljong
2 spl Tomatipüree
2 tk Sibul
2 tk Porgand
2 tk Sellerivars
3 spl Õli
Sool
Must pipar
Hakitud värske petersell ja till

Valmistamine
1. Lõika kooritud sibulad ja porgandid ning sellerivarred nii väikesteks kuubikuteks, kui saad. Kuumuta pannil õli, lisa tükeldatud köögiviljad. Prae segades 5 minutit, kuni need on veidi pehmenenud ja pruunistunud.
2. Lisa hakkliha ning kuumuta aeg-ajalt segades 5–10 minutit, kuni liha pole enam roosa. Keera tuli väiksemaks ja lisa piim, kuumuta segades paar minutit.
3. Seejärel lisa tomatikonservid, vein või puljong ja tomatipüree.
4. Maitsesta soola-pipraga ning lase podiseda vaiksel tulel umbes 1 tund.