Röstitud rooskapsadFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
15. detsember 2014, 05:31

Röstitud rooskapsad

Soolase ja magusa kooslust pakkuvad rooskapsad on maitsestatud ülimalt lihtsalt ja on suurepäraseks asenduseks hapukapsale.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
5 min + 35–45 min ahjus

Koostisosad
3 spl Oliiviõli
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 kg Värske või külmutatud rooskapsas

Valmistamine
1. Pane rooskapsad, õli, sool ja pipar kilekotti ning raputa korralikult läbi.
2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kalla kapsad ahjuplaadile ja tõsta ahju. Rösti 35–45 minutit, iga 5–6 minuti tagant keerates. Kui vaja, keera kuumus väiksemaks.
3. Rösti, kuni kapsad on parajalt pehmed ja pealt pruunid. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.