KaneelisaiadFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
8. detsember 2014, 03:38

Kaneelisaiad (1)

Minu arvates ei ole jõulud päris õiged, kui kas või kordki ei täitu tuba maailma parima lõhnaga – see on ahjusoojade kaneelisaiade aroom!

Koostisosad
PÄRMITAINAS
11 g Kuivpärm
400 g Nisujahu
1 tl Jahvatatud kardemon
250 ml Käesoe piim
50 g Sulatatud või
3 spl Suhkur
0.5 tl Sool
TÄIDIS
50 g Sulatatud või
4 tl Kaneel
4 spl Suhkur
1 tk Muna määrimiseks
Pärlsuhkur pealemäärimiseks

Valmistamine
1. Sega pärm ja kardemon jahuga.
2. Sega omavahel soe piim, sulavõi, suhkur ja sool. Sõtku kõik kokku tainaks ja lase kahekordseks kerkida, selleks kulub umbes tunnike.
3. Rulli tainapall õhukeseks ristkülikuks. Pintselda tainale sulavõid, puista peale kaneeli ja suhkrut.
4. Keera tainas rulli ja lõika 2 cm paksusteks kukliteks. Tõmba rulli lahtine ots kukli alla põhjaks. Lükka keskmist osa natuke ülespoole. Lase veel 20 minutit küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kerkida.
5. Määri pealt lahtiklopitud munaga, puista peale pärlsuhkrut ja küpseta 220kraadises ahjus umbes 10 minutit.