Pardifilee apelsini ja punase sibula salatigaFoto: Mari-Liis Ilover
Linnuliha retseptid
8. detsember 2014, 02:32

Pardifilee apelsini ja punase sibula salatiga

Pardifilee juurde sobib apelsinist ja punasest sibulast valmistatud salat nagu valatult. Pardifileed võid pakkuda kas soojalt või külmana. Küpsetades ära unusta, et parajas küpsuses pardifilee on seest roosa. Nii jääb liha õrn ja pehme. Pardist pannil väljasulanud rasv vala purki ja hoia külmkapis, selles praetud kartulid on fantastilised!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
PART
2 tk Pardifilee
Sool
Must pipar
SALAT
100 g Salatilehtede segu
1 dl Sarapuupähklid
2 tk Apelsin
2 tk Punanae sibul
KASTE
0.5 dl Oliiviõli
1 spl Punase veini äädikas
1 tl Sinep
0.5 tl Suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika pardifilee nahapoolele teravab noaga ruudustik. Aseta fileed, nahapool all, külmale pannile.
2. Tõsta kuumust ja prae keskmiselt kuu mal pannil olenevalt rasvakihi paksusest 10–15 minutit. Väljasulanud rasva kalla vahepeal pannilt ära.
3. Maitsesta soola-pipraga ja prae fileesid 5 minutit ka teiselt poolt.
4. Mässi fileed fooliumisse ja pane 6–7 minutiks 200kraadisesse ahju.
5. Lase ahjust välja tõstetud lihal veel 10 minutit sellesama fooliumi sees rahuneda.
6. Pane salatilehed kaussi.
7. Rösti kuumal kuival pannil pähkleid paar minutit. Haki ja puista salatilehtedele.
8. Pane apelsinid lõikelauale püsti ja koori terava noaga ülalt alla lõikeid tehes, nii et eemaldub ka valge koorealune osa ja alles jääb vaid viljaliha. Tükelda see ja tõsta koos eraldunud mahlaga kaussi.
9. Viiluta sibulad, lisa salatisse.
10. Kastmeks vispelda kõik ained ühtlaseks emulsiooniks. Võid kastmeained ka kaanetatud purgis segi raputada.
11. Nirista kaste salatile, sega õrnalt läbi.
12. Viiluta pardifilee, paku koos salatiga.