Kiudainerikkad toidud

Vürtsikilusalat 

Jana Ruubel, 22. detsember 2014, 03:36
VürtsikilusalatFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiirelt valmiv salat, kuhu võid lisada kõike, mis on käepärast. Eriliselt maitsev tuleb see salat siis, kui saad kasutada oma aia värskeid kartuleid, rediseid ja sibulat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
100 g Kirsstomatid
100 g Redised
2 tk Keedetud kartul
1 tk Punane mugulsibul
1 tk Hapukurk
Rukola
200 g Vürtsikilu
SINEPI-ÕLIKASTE
2 tk Keedetud muna
2 spl Sinep (teraline)
1 spl Suhkur
0.5 tl Sool
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Oliiviõli
Hakitud till

Valmistamine
1. Riivi keedetud munad peene riiviga. Kastmeks sega kokku sinep, sool, oliiviõli, sidrunimahl, suhkur, hakitud till ja lisa riivitud muna.
2. Salatiks sega kokku õhukesteks ratasteks lõigatud redis, hapukurgiviilud, poolitatud kirsstomatid, kartuliviilud, õhukesed sibularibad ja rukolalehed.
3. Sega kastmega läbi.
4. Salati peale pane rullikeeratud vürtsikilufileed. Sinepi-õlikastet võid kasutada ükskõik millise salati maitsestamisel.