Taipärased köögiviljad austrikastmesFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
3. november 2014, 06:17

Taipärased köögiviljad austrikastmes

Värsket salatit Tai köögis ei armastata, seeeest aga naudivad nad palju hästi maitsestatud vokitud köögivilju. Siin võid kasutada nii baklažaani, suvikõrvitsat, šampinjone kui ka minimaisi, mis parajasti endale meeldib.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Väike baklažaan
1 tk Väike suvikõvits
4 tk Küüslauguküüs
Tükike ingverit
Õli praadimiseks
3 spl Austrikaste
1 spl Suhkur
1 spl Taipärane sojakaste
Keedetud riis serveerimiseks
Magusterav tšillikaste serveerimiseks
1 tk Väike brokkoli (sobib ka lillkapsas)

Valmistamine
1. Tükelda köögiviljad, koori ja pressi küüslauguküüned, haki ingver.
2. Kuumuta õli vokkpannil või paksupõhjalises potis.
3. Voki köögivilju mõni minut, lisa küüslauk, ingver, austrikaste, suhkur ja soja.
4. Kuumuta segades veel 2–3 minutit ning serveeri riisi ja magusterava tšillikastmega.