Gluteenivabad retseptid

Hiinapärane küpsetatud riis 

Lia Virkus, 3. november 2014, 05:07
Hiinapärane küpsetatud riisFoto: Jaan Heinmaa
Seda on parim valmistada eelmisel päeval keedetud riisist – see kannatab küpsetamist paremini, sest pind on tugevam. Hiinapäraselt valmistatud riisi võib serveerida nii mitmesuguste kastmete kõrvale kui ka omaette roana – soovi korral võid siis hulka lisada ka väheke peekonit, kana või rohkem köögivilju.

Koostisosad
1 tk Sibul
1 tk Porgand
3 tk Roheline sibul (või 4 cm porrut)
Maapähkliõli praadimiseks
2 tk Muna
8 dl Keedetud riis (nt jasmiiniriis)
0.25 tl Jahvatatud ingver
Valge pipar
1 dl Külmutatud herned
2 spl Röstitud seesamiseemned
1 spl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
1. Koori ja haki sibul. Koori ka porgand ja lõika õhukesteks viiludeks, haki rohelised sibulad või porru jämedalt.
2. Kuumuta vokkpannil või mõnel muul suuremal pannil õli.
3. Pruunista sibul, lisa munad ja kohe ka riis, enne kui munad jõuavad hüübida. Maitsesta ingveri ja valge pipraga. Sega hulka ka sojakaste. Viimasena lisa porgandiviilud ja herned, küpseta veel mõned minutid.
4. Maitsesta vajadusel sojaga ja puista üle röstitud seesamiseemnetega.