Taipärased krevetid köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
3. november 2014, 03:37

Taipärased krevetid köögiviljadega

Mereannisõpradele hõrk ja maitsev roog. Kasuta selles koorimata, külmutatud või hoopis soolvees tiigerkrevette. Kuivata selle roa jaoks krevetid kindlasti köögipaberiga enne pannile panekut, muidu pritsib kuum õli päris valusalt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
25 tk Sabaga tiigerkrevett
2 tk Tomat
1 tk Väike tšillipipar
2 tk Roheline paprika
2 tk Sibul
Õli praadimiseks
40 g Või
2 tk Loorberileht
1.5 dl Vesi
1 spl Suhkur
4 spl Tšillikaste
4 spl Tomatikaste
Keedetud basmati- või jasmiiniriisi serveerimiseks
1 tl Maisitärklis pluss 1 spl külma vett
1.5 tl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
1. Koori vajadusel krevetid, sabad jäta alles. Tükelda tomatid ja paprikad. Lõika sibul õhukesteks sektoriteks,
haki tšilli.
2. Kuumuta õli vokkpannil või paksupõhjalises potis. Lisa krevetid ja keera neid kuumutades õlis, et need saaksid igalt poolt kauni värvi. Tõsta kaussi.
3. Lisa või pannile või potti, samuti tomatid, paprika, tšilli, sibul ja loorberilehed. Kuumuta segades 2 minutit.
4. Kalla juurde vesi, maitsesta soja, suhkru, tšilli- ja tomatikastmega.
5. Sega maisitärklis kõigepealt külmas vees ja siis kastme hulka.
6. Kõige lõpuks lisa krevetid ja serveeri koos keedetud riisiga.