Gluteenivabad retseptid

Tatrasõrnikud 

Angelica Udeküll, 27. oktoober 2014, 03:20
TatrasõrnikudFoto: Daisy Lappard

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kl Peen toortatratang
2 kl Vesi
Sool
Must pipar
Petersell
1 tk Muna
Tatrajahu (paneerimiseks)
4 spl Hapukoor
100 g Kohupiim

Valmistamine
1. Vala tatrale keev vesi peale ja hauta mõõdukal kuumusel 15 minutit. Lase pudrul jahtuda.
2. Sega tatrapudru hulka kohupiim ja muna ning maitsesta tainas soola, pipra ja hakitud peterselliga.
3. Puista taldrikule tatrajahu ja tõsta lusikaga selle sisse pannkoogid. Paneeri mõlemalt poolt.
4. Prae sõrnikud pannil kuldpruuniks.
5. Serveeri hapukoorega.
HEA TEADA!
* Sõrnikutaina sisse võid lisada ka praetud sibulat ja/või seeni.
* Sarnaselt võid teha ka magusaid sõrnikuid, lisades taina sisse kuivatatud ploome ja puuvilju.