Kõrvitsa pätsikudFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
13. oktoober 2014, 05:20

Kõrvitsa pätsikud

30 tk
Pehmed, mõnusalt pähklised ja šokolaadised pätsikud, mis õhukindlas purgis säilivad mahlasena mitu päeva just tänu kõrvitsale.

Koostisosad
3 dl Kõrvitsapüree
100 g Hakitud metspähklid
75 g Daimi šokolaad
1 tk Muna
100 g Või
Sool
2 dl Tume suhkur
4 dl Nisu- või speltajahu
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Kaneel
1 tl Küpsetuspulber

Valmistamine
1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja jätka vahustamist. Lisa hulka ka kõrvitsapüree.
2. Sega kuivained omavahel ja lisa samuti taina hulka.
3. Lõpuks lisa hakitud Daimi šokolaad ja sega läbi.
4. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u 5 cm läbimõõduga väikesed kuhjakesed.
5. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10–15 minutit.