Gluteenivabad retseptid

Vürtsikas porgandisalat 

Angelica Udeküll, 6. oktoober 2014, 03:11
Vürtsikas porgandisalatFoto: Daisy Lappard

Koostisosad
400 g Porgand
65 g Sibul
16 g Ingver
6 g Tšilli
1 tl Või
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Värske koriander
0.5 tl Sinepiseemned
1 tl Pruun suhkur
1 tl Kalakaste
1 tl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
1. Koori porgandid ja lõike peenikesteks ribadeks.
2. Haki sibul, ingver ja tšilli.
3. Sulata pannil või ja lisa järjest sinepiseemned, sibul, ingver ja tšilli.
4. Lisa pannile porgandiribad ja sega läbi.
5. Lisa suhkur, laimimahl, soja- ja kalakaste. Kuumuta, kuni porgand on peaaegu läbi küpsenud, aga siiski endiselt krõmps.
6. Vahetult enne serveerimist sega juurde hakitud koriander.
HEA TEADA!
* Sinepiseemnete asemel või lisaks sobivad roa juurde ka koriandriseemned.
* Sarnase maitsekombinatsiooniga võid sooja salati teha ka pastinaagist või daikon’ist ehk Jaapani rõikast. Neid juurvilju, aga selleritki võid lisada ka porgandisalatile.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee