Pitsa Retsept | Focaccia TaigenFoto: Itaalia Köök
Kasutajate retseptid
8. september 2015, 02:23

Paksu põhjaga pitsa tainas ehk focaccia tainas

Video vaatamiseks mine lingile http://www.youtube.com/watch?v=9q5oGgXa3hc

Koostisosad
15 g Sool
7 g Kuivpärm
500 g Nisujahu
350 ml Käesoe vesi
2 tl Suhkur
120 ml Oliiviõli
Mozzarella juust
Basiilik

Valmistamine
1 Pitsataina valmistamiseks aseta kõigepealt kaussi käesoe vesi, mille juurde lisa sool, suhkur ja kuivpärm. Sega kõik koostisosad omavahel korrallikult läbi ja nirista vaikselt juurde umbes kaheksakümmend milliliitrit oliiviõli. Kui kõik koostisosad on omavahel segunenud, lisa juurde jahu. Jahub jääb küllaltki kleepuv, mis on selle retsepti juures täiesti normaalne.
2 Kui tainas on läbi segatud, aseta see plaadile, mida tuleb eelnevalt õliga määrida. Ahjuplaat, mille peale taina asetad, peaks olema piisavalt sügav, sest tainas hakkab ahjus küpsedes kerkima.
3 Kata tainas toidukilega ja jäta umbes paariks tunniks kerkima. Kui soovid pitsat juba samal päeval küpsetada, siis kindlasti hoia tainas piisavalt soojas kohas, et pärm saaks hoogsalt eluvaimu sisse. Taina võib jätta terveks ööks kerkima, sest nii on pärmil piisavalt palju aega tainas elutseda.
4 Kui tainas on piisavalt kaua kerkinud, soojenda ahi 180 kraadini.
5 Katte jaoks vala kaussi tomatikaste, mille juurde lisa paar puhtaks pestud basiiliku lehte. Basiilik annab kastmele imelise aroomi ja maitse. Mida kauem hoida basiiliku lehed tomatikastmes, seda tugevam on selle möju kuid piisab vaid viiest kuni kümnest minutist. Vala tomatikaste ühtlaselt pitsapõhja peale,mille juurde lisa mozzarella juustu.
6 Selline on siis Margharita pitsa, kuid katte peale valmista endale meelepärased lisandid. Olgu need siis salaami, seened või vorstiviilud. Vorstiviile pole tarvis enam peenemaks hakkida ja neid võid ükshaaval peale panna.
7 Kui ahi on piisvalt kuum, pane pitsa ahju ja lase sel umbes kakskümmend minutit küpseda. Ahjust välja võttes ja enne serveerimist, lase pitsal veel paar minutit jahtuda.