Kartuli-lõhepüreesupp
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
KARTULI- LÕHEPÜREESUPP
200 g Kartul
50 g Sibul
1500 g Lõhe (Supikogu)
1000 ml Vesi
Sool
Pipar
Loorber
150 ml Rõõsk koor
Valmistamine
1. Alusta puljongi keetmisega, võta pott ja pane lõhe külma veega keema, lisa valget terapipart, loorberit. Keeda 35-40 minutit, kurna puljong teise potti ja jäta lõhe teise potti jahutuma.
2. Koori ja tükelda kartul, sibul, kuubikuteks. Pane kartul puljongiga koos keema, kuumuta kergelt pannil sibul ja lisa puljongisse. Keeda 5 minutit.
3. Eemalda lõhel liha luudelt. Püreesta kartul ja sibul saumikseriga, lisa rõõsk koor. Kõige lõpetuseks lisa lõhe supile ja sega kokku. Maitsest soola ja suhkruga.
Kommentaarid (0)