Ahjukana köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
21. oktoober 2013, 00:48

Krõbe ahjukana köögiviljadega

Maitsev lõuna- või õhtusöök nädalavahetuseks. Säilita osa kanalihast järgmiseks päevaks salati või piruka jaoks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Broiler
50 g Või (toasoe)
1 tl Tüümian (kuivatatud)
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tk Sidrun (mahl ja koor)
2 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar
PEALE
2 dl Valge kuiv vein või puljong
1 sl Vesi
3 sl Oliiviõli
Sool
Must pipar
LISAND
600 g Kartul
5 tk Porgand
2 tk Punane sibul
2 küünt Küüslauk
500 g Kirsskobartomat
2 sl Oliiviõli
Sool
Must pipar
KASTE
1 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine
1. Sega valmis määrimissegu ja määri kana üleni sellega kokku. Tõsta lind ahjupannile, rind üleval. Kalla peale segu veinist (või puljongist) ning õlist-veest, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit, keera lind ringi ja küpseta veel 25 minutit teiselt poolt.
2. Samal ajal kui kana ahjus küpseb, valmista köögiviljalisand. Selleks tükelda suuremad porgandid, koori sibulad ja lõika sektoriteks. Sega kartulid, sibulad, porgandid ja tomatikobarad õli, purustatud küüslaugu, soola ja pipraga, tõsta teise ahjuvormi ja küpseta ahjus pehmeks. Kastmeks sõelu kana küpsemisleem ja kuumuta koos vahukoorega keemiseni, serveeri koos kana ja köögiviljadega.