KananagitsadFoto: Mari-Liis Ilover
Linnuliha retseptid
21. oktoober 2013, 00:09

Kananagitsad tüümianiporganditega

Kananagitsad on lastega peredes nõutud kraam. Neid ise teha pole mingi kunst, aga selles, mis kodutehtud nagitsa sees on, võib küll kindel olla: puhas kanafilee, massi sidumiseks veidi kaerahelbeid, maitseks kuivatatud peterselli ja sutsuke soola ning paneerimiseks maisihelbeid. Nii lihtne see ongi! Nagitsate kõrvale sobivad hästi ahjus röstitud tüümianimaitselised porgandikangid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
NAGITSAD
2 tk Kanafilee
1 dl Kaerahelbed
1 tl Petersell (kuivatatud)
0.75 tl Sool
4 dl Maisihelbed (corn flakes)
0.5 dl Rapsiõli
TÜÜMIANIPORGANDID
500 g Porgand
4 sl Rapsiõli
5 oksa Tüümian
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Aja kanafileed ja kaerahelbed läbi hakklihamasina ja sega peterselli ning soolaga. Kui hakklihamasinat ei ole, purusta kanafileed, kaerahelbed, petersell ja sool teradega köögikombainis ühtlaseks massiks.
2. Purusta maisihelbed peeneks puruks. Vormi käte vahel kanahakklihamassist umbes 25 nagitsat. Veereta nagitsaid maisihelbepurus. Kuumuta pannil õli ja prae nagitsaid keskmisel tulel mõlemalt poolt 5–7 minutit. Tõsta köögipaberile nõrguma.
3. Lõika porgandid kangideks. Võimalusel kasuta erivärvilisi porgandeid. Sega kausis õliga, maitsesta soola ja pipraga. Lõika või rebi tüümianioksad väiksemaks, lisa porganditele. Vala porgandid ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 200 kraadi juures pool tundi.