Kanasalat karrikastme ja röstseemnetegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
20. oktoober 2013, 22:51

Kanasalat karrikastme ja röstseemnetega

Poole tunniga saad valmistada maitsva kanasalati, mis täidab hästi kõhtu. Küpseta kana grillil või pannil, kuidas hetkel mugavam on. Seemnesegu tee korraga valmis mitme salati jagu, siis on seda hea hiljem võtta. Säilita segu kinnises purgis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
600 g Kanafilee
1 tk Pikk kurk
2 tk Nektariin või virsik
2 suurt peotäit Värske salat (meelepärane)
1 sl Õli
Sool
Must pipar
KASTE
1 tl Karri
1 sl Vedel mesi
1 sl Valge veini äädikas
3 sl Rapsiõli
Sool
SEEMNESEGU
2 sl Seesamiseemned
2 sl Kõrvitsaseemned
2 sl Rosinad (soovi korral)

Valmistamine
1. Rösti seesami- ja kõrvitsaseemneid kuival kuumal pannil, kuni need saavad kauni värvi. Lase jahtuda ja sega rosinatega.
2. Küpseta kanafileed pannil õlis või grillil, maitsesta soola ja pipraga ning lase jahtuda.
3. Rebi salat väiksemateks tükkideks. Pese nektariinid või virsikud ja lõika sektoriteks. Koori kurk, poolita pikuti ja lõika viiludeks.
4. Mõõda kastmeained väiksesse kaanega purki ning loksuta segi.
5. Tükelda kanafileed. Lao kanatükid vaagnale kihiti salati, kurgiviilude ja nektariini- või virsikusektoritega. Nirista üle kastmega ja puista peale seemnesegu.