Valge šokolaadi kook tšilliga
Koostisosad
2 tk Tšilli (punane ja roheline)
1.5 dl Suhkur
1.5 dl Vesi
200 g Või
300 g Valge šokolaad
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
3.5 dl Nisujahu
0.25 tl Sool
Tuhksuhkur
Valmistamine
1. Poolita tšillikaunad, puhasta seemnetest ja viiluta peeneks. Sega vesi, suhkur ja tšilliviilud. Lase pidevalt segades keema tõusta. Vähenda kuumust ja hauta 5 minutit.
2. Sulata või koos 150 g valge šokolaadiga kuumas veevannis. Lase pisut jahtuda.
3. Klopi eraldi kausis lahti munad, sega suhkru ja vanillsuhkruga. Klopi hulka või ja šokolaadisegu. Sõelu kaussi jahu ja sool ning lisa ülejäänud tükeldatud šokolaad.
4. Nõruta tšilli ning sega suurem osa sellest tainasse. (Jäta pisut koogi katteks.) Kata 20 x 30 cm vormi põhi küpsetuspaberiga, vala sellele tainas. Tõsta peale ülejäänud tšilli. Küpseta 180kraadises ahjus 25 minutit.
5. Jahuta, lõika ruutudeks ja puista üle tuhksuhkruga.
Kommentaarid (0)