Linnuliha retseptid

Ahjus küpsetatud kanakarri 

Epp Mihkels, 6. oktoober 2013, 22:08
Ahjus küpsetatud kanakarri Jaan Heinmaa
Vürtsika karriroa valmistamisel on harjutud kasutama kookospiima, ent sama edukalt võib tarvitada ka vahukoort. Et rooga oleks eriti hõlpus teha, pane see ahju. Seal podiseb ja valmib karri ise.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g Kana kintsuliha
1 tk Tšilli
1 küüs Küüslauk
1 tk Porrulauk
4 dl Rõõsk koor 38%
0.5 tl Sool
0.25 tl Vürtsköömned (jahvatatud)
0.25 tl Kurkum (jahvatatud)
0.25 tl Paprika (jahvatatud)
2 sl Mesi
2 sl Õli
0.5 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
SERVEERIMISEKS
Koriander (värske)
Aurutatud riis

Valmistamine
1. Lõika kana kuubikuteks. Kuumuta ahjukindlal sügavamal pannil või malmpotis õli ning pruunista seal kiirelt kanatükid. Lisa maitseained, hakitud tšilli ja küüslauk, viilutatud porru ja mesi. Vala peale vahukoor.
2. Pane roog pooleks tunniks 200kraadisesse ahju podisema.
3. Kui kana on küps, maitsesta leem laimimahlaga. Puista karriroog üle hakitud koriandriga ja serveeri riisiga. Kui soovid, võid soola asemel kasutada ka kalakastet.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee