Õunašarlott kohupiimagaFoto: Eva Palu
Kiudainerikkad toidud
23. september 2013, 06:37

Õunašarlott valge šokolaadi ja kohupiimaga

Kreemine kohupiim ja arooniapunast tooni õunamoos koogis on just need, mis kohevatele plaadikookidele sügisesel õunaajal vaheldust pakuvad. Šarlott on želatiinivaba.

Koostisosad
RULLBISKVIIT
4 tk Muna
2 dl Suhkur
2.2 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
3 sl Vesi (keev)
VAHELE
2 dl Õunamoos
2 sl Aroonimahl
KREEM
2 dl Rõõsk koor 35%
300 g Kohupiimapasta
150 g Valge šokolaad
ÕUNAD
2 tk Õun
1 sl Aroonimahl
1 sl Suhkur
KÜPSETUSPABERILE
3 sl Suhkur

Valmistamine
1. Rullbiskviidiks vahusta munad 2 dl suhkruga heledaks vahuks. Lisa jahu ja küpsetuspulbri segu ning keev vesi. Sega segamini ja kalla ahjuplaadile (28x35 cm), mis on kaetud küpsetuspaberiga ja määritud ka võiga. Küpseta rullbiskviiti 250-kraadises ahjus 5 minutit.
2. Säti valmis küpsetuspaber, millele ahjust tulev küpsetuspaber kummutada ja raputa see üle 3 spl suhkruga.
3. Võta rullbiskviit ahjust ja kummuta see paberile. Eemalda ahjus küpsetamisel kaasas olnud paber. Raputa biskviit ka teiselt poolt suhkruga üle ning keera koos paberiga rulli. Jäta jahtuma.
4. Keera biskviit rullist lahti ja määri õunamoosiga. Keera uuesti rulli. Lase pool tundi imbuda ja lõika siis viiludeks.

Rullbiskviidi täidise valmistamiseks koori õunad, tükelda, pane potti koos suhkru ja aroonimahlaga ning lase umbes 4 minutit keeda, kuni õunad on pehmed, kuid püsivad hästi koos. Tõsta sõelale nõrguma ja jahtuma.
Kreemiks sulata kuumaveevanni kohal tükeldatud valge šokolaad. Vahusta koor. Sega see kohupiimapasta ja sulanud valge šokolaadiga.
 
Šarloti kokkupanemine
Võta sügavam kauss ja pane selle põhja ja servadele toidukile. Kata kauss seestpoolt biskviidiviiludega, nii et need oleksid tihedalt teineteise kõrval. Tõsta biskviidivooderdisele peale õunad ja selle peale kohupiimakreem. Tõsta 4-5 tunniks külmkappi tahenema ja kummuta siis alusele, eemalda kile ja serveeri.

NIPP: Õunamoosile saad kauni punase jume (nagu siin pildil) kui lisad moosile keetmise ajal paar spl arooniamahla. Soovi korral võid moosile lisada ka veidi kaneeli.