KilukasteFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
23. september 2013, 00:48

Kilusoust

Kilusoust keedetud kartulitega on lihtne soolane rannakülaroog, mis täidab tühjemagi kõhu. Kellele maitseb, võib sibulakogust suurendada. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
15 tk Vürtsikilu
75 g Või
1 tk Mugulsibul
6 dl Kalapuljong
2 sl Nisujahu
2 sl Hapukoor
SERVEERIMISEKS
8 tk Keedetud kartul
Aedtill

Valmistamine
1. Puhasta kilud ja haki peeneks või püreeri hoopis saumikseriga.
2. Haki sibul ja kuumuta pannil võis koos jahuga 3 kuni 4 minutit. Vala juurde puljong ja keeda mõned minutitd kastet segades, kuni see hakkab paksenema.
3. Lisa kastmesse peenestatud kilud ja lase keema tõusta. Tõsta tulelt, sega hulka hapukoor ning serveeri keedukartuli ja tilliga.