Hugo porgandikook (munavaba)
Koostisosad
KOOK
2 dl Riisijahu
2 dl Kaerajahu
1 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Söögisooda
0.5 tl Kaneel
Sool
2 dl Keefir või maitsestamata jogurt
0.5 dl Vahtrasiirup või hele siirup
1 dl Rapsiõli
3 dl Porgand (peenelt riivitud)
GLASUUR
200 g Toorjuust
200 g Hapukoor
Sidrun (mahl ja riivitud koor)
Suhkur
Valmistamine
1. Sega kuivained omavahel. Lisa keefir või jogurt, siirup, õli ja riivitud porgand. Vala segu rasvainega määritud vormi. Küpseta 250° juures 10 minutit.
2. Seejärel alanda temperatuur 200°-ni ja küpseta veel 20–30 minutit (kontrolli küpsust puutikuga).
3. Lase jahtuda. Sega kokku glasuur ja kata sellega kook.
Kommentaarid (0)