Gluteenivabad retseptid

Hugo porgandikook (munavaba) 

Signe Aasmaa, 22. september 2013, 23:33
Hugo porgandikookFoto: Jaan Heinmaa
Retsept on ilma muna ja nisuta ning pärineb ajast, kui Hugo nisutooteid süüa ei tohtinud. Kui teie peres kellelgi seda muret pole, võib riisi- ja kaerajahu asendada nisujahuga. Kogus 12 lõiku.

Koostisosad
KOOK
2 dl Riisijahu
2 dl Kaerajahu
1 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Söögisooda
0.5 tl Kaneel
Sool
2 dl Keefir või maitsestamata jogurt
0.5 dl Vahtrasiirup või hele siirup
1 dl Rapsiõli
3 dl Porgand (peenelt riivitud)
GLASUUR
200 g Toorjuust
200 g Hapukoor
Sidrun (mahl ja riivitud koor)
Suhkur

Valmistamine
1. Sega kuivained omavahel. Lisa keefir või jogurt, siirup, õli ja riivitud porgand. Vala segu rasvainega määritud vormi. Küpseta 250° juures 10 minutit.
2. Seejärel alanda temperatuur 200°-ni ja küpseta veel 20–30 minutit (kontrolli küpsust puutikuga).
3. Lase jahtuda. Sega kokku glasuur ja kata sellega kook.