Kiudainerikkad toidud

Karask kuivatatud puuviljade ja kohupiimaga 

Signe Aasmaa, 22. september 2013, 22:55
Karask kuivatatud puuviljade ja kohupiimaga Jaan Heinmaa
Karaski küpsetamine kerkis päevakorrale, kui meie pojal Hugol tekkis allergia nisu, rukki ja muna vastu. Õnneks talus ta piimatooteid. Nii oli karask meie igapäevalaual, kuni poiss kasvas kaheaastaselt rukki- ja nisuallergiast välja. Munaallergia on kahjuks jäänud. Kogus 1 päts.

Koostisosad
2.5 dl Hapupiim või keefir
250 g Ricotta-kohupiim
0.5 dl Mesi või siirup
4 dl Odrajahu
1 dl Kaerajahu
1 dl Rosinad
1 dl Aprikoosid (kuivatatud ja tükeldatud)
1 tl Söögisooda
Sool

Valmistamine
1. Pane rosinad ja aprikoosid juba eelnevalt likku. Sega kõik ained kokku ning tõsta tainas 26 cm läbimõõduga, rasvainega määritud metallvormi. Küpseta esimesed 15 minutit 250° juures (nii kerkib karask korralikult ja saab n-ö hoo sisse). Siis alanda temperatuur 220°-ni ning küpseta 40 minutit. Kontrolli küpsust ja küpseta vajadusel veel.
2. NB! Karask on salakaval. Jälgi, et ta ei jääks seest tooreks ega vajuks liiga vara ahjust välja võttes kokku. Karask maitseb kõige paremini küpsetamispäeval, eriti soojalt koos või ja juustuga.
3. Sellestsamast tainast saab teha ka 12kohalises muffinipannis karaskikukleid ja neid külmutada. Selliseid kukleid on hea kaasa võtta, kui tuleb lapsega väljaspool kodu einestada.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee