Kooreklops seentegaFoto: Jaan Heinmaa
Saksamaa köök
15. september 2013, 22:17

Kooreklops seentega

Mõnus argiõhtune toit sügiseks, mil metsad on seeni täis. Koor muudab kastme kreemjaks ning annab pisut magusa meki. Seened lisavad maitset veelgi juurde. Vali ise, kas kasutad värskeid või kupatatud seeni, tulemus on ikka hea.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Veiseliha (sisefilee või pehme abatükk)
300 g Seened (kupatatud või värsked)
1 tk Sibul (suur)
1 dl Hapukoor
1 dl Rõõsk koor 10%
2.5 dl Vesi
2 sl Nisujahu
Must pipar
Sool
Õli (praadimiseks)
Maitseroheline (hakitud)

Valmistamine
1. Lõika liha ristikiudu õhukesteks viiludeks ja vasarda lihahaamriga. Pruunista lihatükid mitmes jaos pannil õlis ning maitsesta kergelt soola-pipraga. Lao kihiti haudepotti.
2. Viiluta õhukeselt sibul ja tükelda seened. Prae seeni, kuni vedelik on eraldunud ning seened hakkavad pruunistuma. Lisa sibulaviilud ja prae kergelt läbi. Lisa vesi ja lase keema tõusta. Vala saadud seenesegu
lihale ning hauta rooga kaane all 5–20 minutit.
3. Ühenda kohvi- ja hapukoor. Sega koorte hulka jahu nii, et sinna ei jää tükke. Lisa segu potti ja lase keema tõusta. Maitsesta soolapipraga ning hauta veel 5–6 minutit. Serveeri kohe, riputades roale soovi korral ka hakitud maitserohelist.
NIPP!
Kui kasutad vintskemat lihatükki, hauta liha enne sibulate ja seente lisamist seni, kuni liha on pehme. Vahepeal lisa potti vajadusel keevat vett.