Kalatoitude retseptid

Tilaapia spinati ja küüslauguga 

Angeelika Kang, 9. september 2013, 00:29
Tilaapia spinati ja küüslauguga Jaan Heinmaa
Küüslaugumaitseline spinatikate sobib suurepäraselt valge kalaga. Kartulijahu jätab fileele õrnõhukese pinna, mis kuumal pannil praadides muutub silmale nähtamatuks krõbedaks koorikuks. Võimalusel kasuta selles toidus beebispinatit, tavalist spinatit kasutades lõika lehed väiksemaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
600 g Tilaapiafilee
Sool
Must pipar
Kartulijahu
Õli (praadimiseks)
SPINATIKATE
2 sl Oliiviõli
2 küünt Küüslauk
2 sl Seedermänniseemned
250 g Spinat (värsked lehed)
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Maitsesta kala mõlemalt poolt soola ja musta pipraga. Veereta kartulijahus. Raputa üleliigne jahu maha ja prae pannil õlis mõlemalt poolt 2–3 minutit. Hoia kuni serveerimiseni soojas.
2. Kuumuta pannil õli ja lisa hakitud küüslauguküüned ja seedermänni seemned. Prae hetk ning lisa pestud, kurnatud ja veidi väiksemaks lõigatud spinatilehed või terved beebispinatilehed. Kuumuta hetk, kuni spinat muutub pehmeks, tõsta tulelt. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Serveeri kala keedetud pasta ja spinatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee