Calzone ricotta ja seene-köögiviljatäidisegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
7. august 2013, 08:06

Calzone ricotta ja seene-köögiviljatäidisega

Serveeri pitsapirukat soojalt ahjust tulnuna koos värske salatiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 40 min + kerkib 30–40 min + ahjus 30 min

Koostisosad
TAINAS
25 g Pärm
2 dl Vesi
1 sl Oliiviõli
1 tl Suhkur
1 tl Sool
5 dl Nisujahu
1 tl Oliiviõli
TÄIDIS
150 g Ricotta
3 dl Riivjuust
1 tk Paprika
150 g Seened
Basiilik
Sool
1 tk Muna

Valmistamine
1. Lahusta pärm soojas vees, sega hulka õli, sool ja suhkur. Sega juurde 2 dl jahu, kuni tainas on ühtlane. Lisa ülejäänud jahu ja sõtku (umbes 5 min), kuni tainas on elastne. Tõsta kaussi, nirista peale 1 tl õli ja jäta kaetuna u 30–40 minutiks kerkima.
2. Sega ricotta, riivjuust, lisa hakitud paprika, seened ja basiilik. Maitsesta soolaga. Sega läbi ja pane taina kerkimise ajaks külmkappi.
3. Kui tainas on kerkinud, jaga see kaheks võrdseks osaks. Rulli jahusel laual kaheks kettaks. Pane kummalegi kettale pooles ulatuses pool täidisest. Keera teine pool peale, rulli ääred üles ja suru ääred tihedalt kokku. Määri pealt munaga ja küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri soojalt.