Soe kukeseenesalat kartuligaFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
8. juuli 2013, 01:27

Soe kukeseenesalat kartuliga

Metsahõnguline hõrk roog, millega vastupandamatut seeneisu leevendada.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Kartul (keedetud)
50 g Mugulsibul
60 g Peekon
150 g Kukeseened
3 tk Kadakamarjad
Must pipar
Aedtill (värske)

Valmistamine
1. Haki sibul ja seened, lõika peekon ribadeks ja kartulid kuubikuteks.
2. Prae peekon kergelt läbi.
3. Lisa sibul ja prae klaasjaks.
4. Lisa kartulid ja seened ning prae läbi.
5. Purusta kadakamarjad ja lisa roale koos musta pipraga.
6. Serveerides lisa värske hakitud till.
HEA TEADA!
* Kui kadakamarju pole kusagilt võtta, lisa roale hoopis tüümiani, mis samuti vürtsikat varjundit annab.
* Soola lisa vastavalt sellele, kui soolane on liha, mida kasutad. Peekoni asemel võid kasutada ka sinki, nt toorsuitsusinki või talusinki.