Kiudainerikkad toidud

Ricotta-kukeseenepirukas 

Epp Mihkels, 28. juuli 2013, 23:38
Ricotta-kukeseenepirukasFoto: Jaan Heinmaa
Suvisel seeneajal on kukeseenepirukad oodatud ja armastatud. Kõigepealt lähevad käiku oma lemmikretseptid ja siis tahaks midagi uut. Järgnev retsept on üks võimalus katsetada. Kogus 10 lõiku.

Koostisosad
1 kg Ricotta kohupiim
150 g Või (pehme)
240 g Täisteranisujahu
60 g Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1.5 tl Sool
1 sl Suhkur
4 tk Muna
TÄIDIS
1 kg Kukeseen
2 kuni 3 tk Sibul
3 kuni 4 oksa Petersell ja aedtill
1.5 tl Sool
0.25 tl Must pipar
1 sl Või
PEALE
100 g Riivjuust (soovi korral) või
1 tk Muna (soovi korral)

Valmistamine
Taina valmistamiseks hõõru ricotta kohupiim koos või, soola ja suhkruga ühtlaseks. Lisa munad ja sega ühtlaseks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahud ning klopi kiirelt ühtlaseks. Pane kaks kolmandikku saadud tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning tasanda. Täidise tarvis lõika suuremad kukeseened tükkideks. Kuumuta sügav pann ja puista seened pannile. Prae, kuni neist eralduv vedelik on aurustunud ja seened hakkavad pruunistuma. Lisa siis või ja peeneks hakitud sibulad. Prae, kuni sibul on kergelt klaasjas. Maitsesta hakitud peterselli ja tilli, soola ja pipraga. Jaga kukeseenesegu tainale ning kata allesjäänud kolmandiku tainaga. Viimast tainaosa on küllalt raske ühtlaselt seentele saada. Et see paremini õnnestuks, tõsta lusikaga väiksed portsjonid tainast laiali ja silu. Kui soovid, puista pirukale veel riivitud juustu või määri munaga. Küpseta 200kraadise ahju allosas 35–40 minutit ehk kuni pirukas on kuldpruun ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee