Piprane pistaatsia-maasikataskuFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
8. juuli 2013, 01:35

Piprane pistaatsia-maasikatasku

Pisut põnevam lehttainaküpsetis. Maasikad ja pipar, krõbe suhkur ja hõrgud pistaatsiad annavad sellele oma näo. Kogus 8 tükki.

Koostisosad
400 g Lehttainas
1 tk Muna
4 sl Suhkur
Must pipar (värskelt jahvatatud)
Nisujahu (tööpinnale)
TÄIDIS
2 dl Rõõsk koor 35%
Toorjuust või
100 g Ricotta
50 g Pistaatsiapähkel (soolata)
0.5 tl Vanilliekstrakt või
0.5 tk Vanillikaunast seemned
1 tl Suhkur (soovi korral)
Must pipar
Aedmaasikad

Valmistamine
Aseta lehttainas kergelt jahusele tööpinnale ja rulli lahti, pikem pool enda poole. Pintselda üle kergelt vahustatud munaga. Puista peale suhkrut ja pisut värsket pipart. Voldi tainas mõlemast küljest kokku (tõsta kahelt poolt keskele). Siis pintselda uuesti munaga, raputa peale suhkrut ja pipart. Nii saad magusa, kerge pipramekiga lehttaina. Lõika sellest 10x10 cm ruudud. Rulli kergelt üle ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta 20 minutiks kerkima.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Raputa ruutudele veel veidi suhkrut ja pista need ahju. Küpseta 15-20 minutit, kuni need on kuldsed ja "kukliteks" kerkinud. Tõsta ahjust välja ja jäta natukeseks jahtuma.
Täidise tarvis vahusta koor kergelt. Sega ettevaatlikult hulka toorjuust või ricotta, enamik purustatud pähkleid, pipar ja vanill ning soovi korral suhkur. Tee kuklitele sisselõiked nagu taskud ning pista sinna kreemisegu, maasikad ja kaunistuseks mõned pähklid.