Salaami-juustukeerud kiirlehttainast
Koostisosad
KIIRLEHTTAINAS
200 g Või
4 dl Nisujahu
1.5 dl Vesi
Sool
TÄIDIS
150 g Salaamiviilud (väga õhukesed)
150 g Riivjuust
Petersell (hakitud)
PEALE JA MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
2 kuni 3 sl Seesamiseemned
Valmistamine
Haki või ja jahu noaga segi, lisa vesi ja vormi kätega tainast pall. Pane kilesse ja 1 tunniks külma. Seejärel rulli
tainas küpsetuspaberil õhukeseks ristkülikuks. Laota peale õhukesed salaamiviilud, puista peale riivitud juust ning hakitud petersell. Keera küpsetuspaberi abil tihedalt rulli nagu rullbiskviit. Lõika õhukesteks viiludeks. Laota rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri lahtiklopitud munaga ja puista soovi korral peale seesamiseemned. Küpseta 225 kraadi juures 5–10 minutit (kuldpruuniks).
Kommentaarid (0)